Professionaliteit als gastouder

Professionaliteit als gastouder

Erkende gastouderopvang

Met Minicreche Noena voldoe ik uiteraard aan alle eisen voor erkende gastouderopvang. Hieronder vallen bijvoorbeeld de goedkeuring door de GGD (onder meer van onze woning), het diploma kinder-EHBO en een VOG (verklaring omtrent gedrag).

e57620ff-b463-42c5-943f-442fff7848d7Landelijk Register Kinderopvang

Minicreche Noena is ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang. Dit is een voorwaarde voor ouders om kinderopvangtoeslag te krijgen. Daarnaast werk ik samen met Gastouderbureau All Kidz Nederland  en Gastouderbureau Thuis van Huis. Deze verzorgen voornamelijk de kassiersfunctie en als onafhankelijke bemiddeling tussen de gastouder en de vraagouder(s). (Een ander gastouderbureau naar keuze is natuurlijk ook mogelijk.)
Ook ben ik aangesloten bij de VGOB, de branchevereniging van de gastouderopvang.

Diploma’s en cursussen

Als gastouder ben ik serieus met mijn vak bezig. Ik bezit de diploma’s Helpende Zorg en Welzijn, SPW-3 en HBO Kindercoach. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen. Alles met het doel om jouw kind zo goed mogelijk op te kunnen vangen.

Spelenderwijs leren

De goede en betrouwbare opvang van je kind is uiteraard het belangrijkste. Maar het is natuurlijk ook prettig als je kind zich vermaakt en er wat van opsteekt. Daarom houd ik me als gastouder ook bezig met de zogenaamde Vroeg Voorschoolse Educatie (VVE). Dit staat voor spelenderwijs leren praten, lezen en bewegen.

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan (27-07-2019)